Nytt bussmerke i Sverige

Hørt om Anadolu Isuzu før? Trolig er denne tyrkiske bussprodusenten ukjent for de fleste, men nå leveres de første fire midibussene til Kanalbuss i Östergötland i Sverige.

Det er midibussen Grand Toro det er snakk om i denne omgangen. Om ikke lenge skal to eksemplarer av modellen Isuzu NoviCiti leveres til Sälen Buss. Anadolu Isuzu kan by på et bredt produktspekter, inklusive leddbusser. Det er MSK Bussförsäljning i Heby i Uppland som forhandler Anadolu Isuzu Sverige.

Midtmotor var vanlig hos flere europeiske bussprodusenter tidligere, men er sjelden å se i dag. Men midibussen Grand Toro har det. Under en luke i gulvet sitter det en firesylindret dieselmotor fra Cummins med et effektuttak på 206 hk. Girkassen er en sekstrinns automat fra Allison.

Om Anadolu Isuzu Anadolu Isuzu er et Joint Venture mellom Anadolu Group, Isuzu Motors Co., Ltd., Itochu Co. og HICOM. Selskapet ble etablert i 1984 og har base i Istanbul i Tyrkia. Størsteparten av virksomheten er produksjon og markedsføring av lette lastebiler og midibusser, men større busser blir som nevnt også produsert. Årsproduksjonen ligger på rundt 13.000 lastebiler og busser.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.