Nye Veiers første prosjekt i Nord-Norge starter opp

Vi har sørget for at Nye Veier har prosjekter i hele landet. I dag startet utbyggingen av E6 Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark. Dette er selskapets første prosjekt i Nord-Norge. Med norsk entreprenør skal det nå bli en tryggere og mer vintersikker vei over fjellet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Fredag 27. august settes spaden i jorda for E6 Kvænangsfjellet. Nye Veier skal bygge to tunneler og en del ny vei i forbindelse med tunnelene. Prosjektet skal koste om lag 2 milliarder kroner.

– Veien over Kvænangsfjellet trenger en oppgradering. Den er mye vinterstengt og det fører til lange omkjøringer. Når veien står klar i 2024, blir det tryggere og mer forutsigbart å kjøre over fjellet. Det er viktig for både folk og næringsliv, sier samferdselsministeren.

Det er Leonhard Nilsen & Sønner AS (LNS) som er totalentreprenør for prosjektet. Selskapet har hovedkontor i Risøyhavn på Andøya.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.