Nye Setra S531DT er lansert 

I dag kl 1600 ble nye Setra S531DT lansert under et storstilt show i Stuttgart

Femten år etter lanseringen av Setra S431DT er tiden kommet for å lansere etterfølgeren S531DT. Dette et mer enn en facelift. 

Hele designet er forandret og følger nå i fotsporene til Comfort Class og Top Class med front og hekk design. 

Innvendig er også bussen blitt fornyet. Førerplassen er ny og en kan nå velge mellom instrumentbord fra enten Comfort Class eller Top Class. Alt etter om en ønsker enkel design eller mer høy klasse design. 

Over 2300 solgte enheter av forgjengeren og over 200 solgte bare i 2016 gjør at det i en periode vil bli bygget både forgjenger og ny modell parallelt ved fabrikken i Nue-Ulm. Men etterhvert vil den nye ta helt over. 

Nye aktiv bremse assistent ABA4 får sin verdenspremiere i denne bussen. Det unike systemet oppdager både stillestående, bevegende og ting/dyr/mennesker som kommer inn fra både front og side. Fører blir varslet før bussen så vil bremse opp. 

Nytt er også radar montert på høyre side ved hjulbuen som oppdager sykkelister eller gående når bussen begynner å svinge. Når en kjører over 45km/t fungerer radaren også som varsler ved filskifte. 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.