Ny teknologi sørger for bedre kollektivreiser

Consat Telematics lanserer Media Management Studio, et nytt produkt basert på ITS4mobillity-platformen. Media Management Studio byr på store muligheter for å forbedre reiseopplevelsen i kollektivtrafikken.

Lanseringen fant sted under Inform Norden i Reykjavik torsdag 10. september.

–Consat Telematics har tre hovedmål: Å forbedre reiseopplevelsen for passasjerer i kollektivtrafikken, forenkle arbeidshverdagen for våre kunder og maksimere konkurransefortrinnene deres. Vi er overbevist om at et intelligent transportsystem er viktig for å øke lønnsomheten for både operatører og oppdragsgivere, sier Thomas Ottosson, vice VD i Consat Telematics.

Verktøyet Media Management Studio gir oppdragsgivere, bussoperatører og eksterne produsenter, som for eksempel reklamebyråer, kontroll over innholdet som vises. Takket være et intuitivt dra-og-slipp-grensesnitt er det kun litt datakunnskap som skal til for å skape og publisere innhold.

– Dette verktøyet muliggjør nye forretningsmuligheter fordi den viktige trafikkinformasjonen på en naturlig måte spiller sammen med reklame, informasjonsfilmer og bilder, forklarer Ottosson.

Ved hjelp av Media Management Studio kan en hel flåte av busser, og hundretalls skjermer, bytte innhold ved hjelp av bare noen få klikk. Innholdet tilpasses enkelt en optimal flyt av reklame og trafikkinformasjon under reiser på ulike strekninger og ved ulike holdeplasser.

– Mulighetene for å skape meningsfullt innhold som følger og tilpasser seg passasjerenes reise, er uendelige. Vi kan love at Media Management Studio er et av markedets enkleste og mest effektive verktøy på dette området. Dette er begynnelsen på noe stort, sier Ottosson.

En av de første kundene til å integrere Media Management Studio i sitt eksisterende sanntidssystem, er Flygbussarna – Airport Coaches AB. Foruten å ligge i forkant når det kommer til det tekniske, ønsker de å tilby den beste reiseopplevelsen for sine passasjerer til og fra Sveriges største flyplasser.

– Dette er det naturlige, neste skrittet for IT-plattformen Fordon Online. Vi har valgt Media Management Studio fordi vi kan anvende eksisterende skjermer med sanntidsinformasjon og legge til ny funksjonalitet. Med Media Management Studio kan vi skape og presentere relevant innhold i en kommunikasjonskanal som har et stort potensial med tanke på å forbedre reiseopplevelsen, sier Christian Monstein, Teknisk Chef System i Flygbussarna.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.