Laszlo Pasztor er Norges beste Unibuss-sjåfør

I helgen ble Norges beste bussjåfører kåret av Unibuss. Laszlo Pasztor fra Unibuss Romerike ble den beste bussjåfør i det uoffisielle NM’et i ferdighetskjøring med buss. Han er dermed en av seks Unibuss-sjåfører som skal forsvare Norges ære i internasjonalt mesterskap for bussjåfører på Island i 2016.

Tomas Sarocky fra Unibuss Romerike kom på en svært god andreplass, mens Arild Kaulum fra Unibuss Lillehammer kom på tredjeplass i selskapets norgesmesterskap.

– Det blir spennende å representere Norge i den internasjonale konkurransen på Island, sa en fornøyd Pasztor.

Deltakerne lørdag hadde alle kvalifisert seg gjennom semifinaler rundt om i landet, og det var dermed de beste av de beste som konkurrerte seg imellom i landsfinalen på Lillehammer.

– Fremmer bussjåføryrket
– Konkurranse i ferdighetskjøring er med å fremme bussjåføryrket. At førerne ønsker å konkurrere seg imellom om å ha de beste kjøreferdighetene er jo rett og slett strålende! sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss, og utyper:

– Å være bussjåfør er et krevende yrke, og jeg er veldig imponert over de dyktige sjåførene våre i Unibuss. De gjør en viktig jobb med å gi de reisende en behagelig og trygg reise hver eneste dag. Da er gode kjøreferdigheter – det å kunne manøvrere i trange gater med presisjon på trygg måte med myk kjørestil viktig.

Deltagerne måtte forsere 10 hindre på bane satt opp for anledningen, der førerne beregnet høyder, bredder og avstander, og måtte beherske både rygging og parkering med stor presisjon og på kortest mulig tid, med færrest mulig straffesekunder.

Norges representanter til Island
Alle de seks beste Unibuss-sjåførene får æren av å være Norges representanter i den internasjonale konkurransen på Island 2016, hvor det skal konkurreres om å være den beste bussjåføren i Norden.

– Det ser ganske lett ut når man står og ser på, men når man setter seg bak rattet er det en helt annen opplevelse, sa en fornøyd Arild Kaulum etter målgang og kåringen til tredje mest presise bussjåfør.

Han påpekte at når man står utenfor bussen ser man alle hjulene, mens du i førersetet på en buss sitter to meter foran hjulene.

De seks bussjåførene som skal representere Norge er:

1.Laszlo Pasztor, Unibuss Romerike

2.Tomas Sarocky, Unibuss Romerike

3.Arild Kaulum, Unibuss Lillehammer

4.Gert Lier, Unibuss Lillehammer

5.Roy André Klausen, Unibuss Vestfold

6.Abdelhafid Zahri, Unibuss Oslo

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.