Ny storordre til Volvo i Storbritannia

Det er ikke mer enn tre uker siden vi meddelte at Volvo hadde fått en ordre på 150 chassiser for elbusser fra den britiske busskjempen Stagecoach. Nå slår Volvo til igjen, med 105 elbusser til den engelske byen Warrington. Der skal man skifte ut hele bussparken med elektriske i løpet av neste år.

Bussene, som både er enkelt- og dobbeltdekkere, skal bygges på Volvos elbusschassis BZL. Karosseriene skal leveres av egyptiske MCV som Volvo nylig formelt har tegnet avtale med. Men også fra tidligere har Volvo hatt et nært samarbeid med MCV, ikke minst når det gjelder det britiske markedet.

Det er det lokale selskapet Warrington´s Own Buses som skal drifte bussene i Warrington, en by med 200.000 innbyggere. Selskapet innviet et helt nytt bussdepot nå i mars, og det er bygd nettopp for drifting av elbusser. Strømmen til de kommende elbussene skal leveres fra et stort solcelleanlegg som eies av byen.

Les også: Volvo inngår samarbeid med MCV

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.