Ny serie utslippsfrie busser fra Van Hool

Den belgiske bussprodusenten Van Hool markerer sitt 75-årsjubileum med blant annet å lansere en ny serie utslippsfrie busser, kalt A-serien.

Utslippsfriheten sikres gjennom tre beslektede teknologier, batterielektrisk, brenselceller og trolley-løsning. Her kan altså kundene velge det som passer best lokalt. Presentasjonen for offentligheten skjer på den internasjonale handelsmessen European Mobility Expo i Paris fra 7. til 9. juni.

Bussene fra A-serien kan leveres i fire forskjellige lengder, 12-, 13-, 18- og 24 meter og fra 2 til 5 dører.

Pressemeldingen sier ikke noe om motoreffekter eller ladeløsninger. Meldingen sier imidlertid at interessen er god selv før den offentlige presentasjonen. Til sammen 13 ordre med til sammen 162 busser er allerede på ordreblokka.

Van Hool er et uavhengig belgisk selskap som produserer alle typer busser. Selskapet ble etablert i 1947 og har sitt hovedkvarter i Koningshooikt. Produktene er i hovedsak utviklet for det europeiske og nordamerikanske marked. Selskapet har 3.500 ansatte hvorav majoriteten arbeider på produksjonsfabrikkene i Koningshooikt og Skopje i Nord-Makedonia.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.