Ny operatør og busser i Kristiansand

Første juli gikk bussene fra blått til hvit i Kristiansand. Nettbuss gav fra seg stafettpinnen til Boreal. Samtidig trillet det inn bare nye, miljøvennlige busser i sørlandsbyen.

Mandag denne uken var det markering av den nye busskontrakten mellom AKT og Boreal. Totalt er det snakk om 155 nye miljøvennlige busser og et forbedret busstilbud i Kristiansandsområdet.

– Det er viktig for folk at bussene går på fornybar energi, men like viktig at de kommer seg fra A til B – og det tilbudet blir nå i Kristiansandsområdet. Vi har sagt at vi gradvis skal elektrifisere bussparken, og det er godt å være i gang, sier Siv Wiken, administrerende direktør i Agder Kollektivtrafikk AS.

Samtidig som hel god del Scaniabusser begynte å kjøre i rute, ble fem fullelektriske Solaris Urbino 12 Electric satt inn på rute 10 mellom sentrum, Eg og Sykehuset. Bussene lades både over natten på depo like nord for Kristiansand og på holdeplassen utenfor Sørlandet Sykehus Kristiansand.

Totalt er det 145 Scania busser, hvor 76 av disse er hybride. Alle dieselbussene går på biodiesel for å slippe minst mulig farlige avgasser ut i naturen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.