Ny helsebuss i østfold

I midten av oktober markerte helseekspressen sitt fem års jubileum. Siden 2008 har helseekspressen fraktet mer enn 39 000 pasienter og ledsagere mellom Østfold-byene og Oslo universitetssykehus. Nå får helseekspressen selskap av en ny helsebuss, og vi får to daglige avganger til og fra Oslo, skriver Sykehuset Østfold på sine hjemmesider.

– Busstilbudet er blitt tatt godt i mot av pasientene, og vi har stort sett full buss til Oslo. Nå utvider vi kapasiteten med flere seter og avganger, sier Skauen. Den nye helsebussen har 32 sitteplasser. I tillegg til sjåføren er bussen bemannet med en helsearbeider. Ombord får pasientene servert kaffe og dagsferske aviser, skriver de på sine hjemmesider.

Fakta:

Forskjellen på helsebuss og helseekspress er at helseekspressen også har
båreplasser og en ambulansefagarbeider om bord. Mens den nye helsebussen har 32
sitteplasser, har helseekspressen som har gått i rute siden 2008, 21
sitteplasser og 3 båreplasser. Helseekspressen har den samme utrustningen og
kompetansen om bord som i akuttambulansene, mens helsebussen er for pasienter
som ikke trenger overvåkning.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.