Har du det i deg? Er du Norges beste bussjåfør?

Nå arrangerer Scania for første gang en konkurranse for bussjåfører for å rette fokus på deres verdifulle bidrag til samfunnet. Er du Norges beste bussjåfør?

Gode kjøreferdigheter er helt avgjørende for sikker, effektiv og bærekraftig transport. Dyktige og engasjerte sjåfører gir transporteffektivitet, og bidrar til reduserte utslipp og bedre trafikksikkerhet. Disse sjåførene er med og beviser at miljøgevinst og positive økonomiske resultater kan gå hånd i hånd.

Etter hvert som verdens befolkning vokser, trekker flere mennesker til byer for å jobbe og leve der. Følgelig stjeler forurensning og trafikkbelastning timer med produktivitet og reduserer livskvaliteten for millioner. Bussen bidrar daglig til et bedre miljø og til å flytte folk i og mellom byområder.

Derfor mener Scania det er viktig å også ha bussjåførene med i Scania Driver Competitions. Denne konkurransen har tidligere vært kun for lastebiler og med en aldergrense på 35 år. Nå har de valgt å ta med samfunnest kanskje viktigste yrkesgruppe, bussjåførene. Og aldergrensen er fjernet.

Registrer deg gjennom Scania sitt Fleet Management-tjenester FMS-appen. Hvis en lykkes, kvalifiserer sjåføren seg for neste trinn i konkurransen. Kvalifiseringen foregår gjennom kontrollpakken i FMS-appen. Kjøreprestasjonene til den enkelte måles over en måned, og via appen kan en følge med på sine resultater. Hver uke viser Scania de 10 beste fra FMS-appen under Scania Driver Competitions – busskonkurranse side på nettet. Finalen i busskonkurransen finner sted på Trysil 1. februar 2019.

https://www.scania.com/no/no/home/products-and-services/connected-services/fleet-management.html

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.