New-York har mistet 32 bussjåfører av Covid-19

Craig Cipriano hos kollektivselskapet MTA i New-York kan fortelle at de totalt har over 3000 ansatte med påvist Covid-19. Og dessverre har de til nå mistet over 32 bussjårfører av Covid-19 virus.

Under et web seminar arrangert av Busworld kom det i dag frem at New-York har mistet mange bussjåfører grunnet viruset Covid-19.

«New-York fikk sitt første påviste Covid-19 smittede i mars, få dager senere så lukket byen ned. Antall reisende med kollektivtransporten i byen gikk dermed ned med 80 prosent på kort tid, kan Craig Cipriano, direktør hos MTA, busselskapet i New-York.

Han sier at de har gjort en rekke tiltak for a sikre bussjåførene fra smittefare, men alikevell har over 3000 blitt smittet. 1000 av disse er bussjåfører og mer enn 1000 har vært holdt hjemme i karantene.

«Vi har dessverre mistet over 32 av våre dyktige bussjåfører i denne pandemien,» sier han og håper nå på bedre tider.

«Vi har stengt av de to første seteradene og passasjerer benytter midt- og bakdørene på bussene. Tallet på reisende gikk ned med 80 prosent og er sakte på vei opp igjen, men det er begrenset med kapasitet på bussene. Vi ber folk som kan gå eller sykle, om å bruke det. Og la bussens kapasitet bli for dem som virkelig behøver å ta kollektivtransport,» sier han.

I disse dager så åpner New-York gradvis opp igjen, men det vil fremdeles ta lang tid før en er tilbake til normal drift.

«Alle disse tiltakene vi har gjort koster mye penger. Vi har benyttet et fond vi har bygget opp over tid, og vi har bedt myndigheter om støtte,» sier Cipriano.

MTA Bus Company har 700 milloner reisende, 46 bussdepot i New-York og over 7400 busser i trafikk.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.