Nå starter Milence å bygge ut tungbilladere

Finske Kempower skal levere ladeløsninger til Milence. Dette inkluderer også Norge.

Kempower har undertegnet en kontrakt om å levere ladeløsninger for tunge elektriske kjøretøy til Milence, et joint venture etablert av Traton Group, Volvo Group og Daimler Truck AG. De første leveransene vil skje mot slutten av året og begynnelsen av 2024.

Milence skal sørge for opprettelsen av et nett med ladestasjoner for tunge kjøretøy i Nederland, Tyskland, Frankrike, Belgia, Spania, Italia, Norge og Sverige. Målet er å bygge 1.700 ladestasjoner, og Kempower blir altså en av leverandørene. Selskapets ladestasjoner benytter CCS ladekontakt og gir 400 kW.

– Elektrifiseringen av tunge kjøretøy representerer et viktig skritt mot nullutslipps transport i Europa. Etablering av et ladenettverk langs hovedveiene i hele kontinentet er avgjørende for å få til dette. Vi er svært fornøyde med å være en del av dette prosjektet, uttaler Tomi Ristimäki, toppsjef i Kempower.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.