Nå kan en snart kombinere tog og buss mellom Oslo og Trondheim

1. september lanserer Vy et nytt reisetilbud som kombinerer tog og buss mellom Oslo og Trondheim. Passasjerene bytter mellom tog og buss i Lillehammer, og billetten koster fra 249 kr, skriver Vy Buss i en pressemelding. Dette er første gang Vy kombinerer tog og buss på denne måten. Det blir også nattbuss mellom Oslo og Trondheim uten bytte fra 1. september.

«Vi ser at det er rom for å gi kundene flere tilbud på denne strekningen. Ved å kombinere buss og tog mellom Trondheim og Oslo kan vi tilby kundene et mer prisgunstig alternativ», skriver Nina Hauge Schage Kommunikasjonssjef hos Vy.

«Samtidig får de som bor mellom Lillehammer og Trondheim et helt nytt transporttilbud. De kan nå velge om de vil reise med tog eller buss. I tillegg går toget mot Lillehammer direkte til og dra Drammen, slik at kunder mellom Drammen og Oslo slipper togbytte på Oslo S».

Nattbussen mellom Oslo og Trondheim er også helt nytt, det har ikke eksistert på flere år. Vy kjører dobbeltdekkere både på dag- og nattestid. Disse bussene er mer komfortable enn vanlige busser, med mulighet for å reservere seter for seg selv i andre etasje og med bedre utsikt. Nattbuss mellom Oslo og Trondheim koster fra 199 kr, og går hele veien uten bytte.

«Vi gleder oss veldig og håper dette blir godt tatt imot blant våre kunder. Med felles merkevare og felles salgskanal har det blitt enklere for oss å utvikle slike tilbud som kombinerer tog og buss. Vi ser på om vi kan utvikle enda flere slike tilbud fremover», skriver hun.

Under korona er det et redusert flytilbud på strekningen, som gjør det ekstra viktig med et godt kollektivtilbud.

Turen tar 7 timer og 30 minutter. Billetter må forhåndsbestilles. Vy kjører to daglige avganger fra mandag til fredag, begge veier. Fra Oslo (Drammen) kjører Vy to avganger lørdag og én søndag. Fra Trondheim er det én avgang lørdag og to søndag. Reiser du til Trondheim vil bussen vente dersom toget til Lillehammer skulle bli forsinket. Reiser du fra Trondheim til Oslo og bussen er forsinket, vil billetten din være gyldig på neste togavgang. 

Den nye bussen heter Ekspressbuss VY710 Lillehammer–Trondheim. Den har følgende stoppesteder mellom Lillehammer og Trondheim:

Lillehammer skysstasjon
Otta skysstasjon
Dombås skyssterminal
Hjerkinn
Oppdal skysstasjon
Trondheim S

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.