Mildvær i nord gir krevende kjøreforhold

Denne vinteren har gitt krevende kjøreforhold i nord. Sterk vind har presset busser av veien før jul og nå glir de av veien, grunnet speilblanke veier.

Politiet har fått inn meldinger om meget krevede kjøreforhold som er kommet etter at det ble mildt i været. I amtmannsnesveien i Alta hadde en buss problemer på glatta, skriver ifinnmark.no.

Ved Pæska har en buss kjørt av veien på det speilglatte føret. Men det ikke meldt om personskader. Og samtidig tikket det inn meldinger om lastebiler som slet på det spesielle vinterføret. Flere har sklid ut av veibanen og venter på hjelp fra bilbergingsfirmaer.

Mange har også klaget på at det har vært strødd lite på veiene.

– Vi har stort sett fått avvik hos alt av entrepenører på grunn av underkjølt regn. Veldig mye i Alta-området. På riksvei 94 opp mot Hammerfest er det mye klaging, sier operatør hos Veitrafikksentralen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.