Mexico: Nye Volvo 9800 DD lansert

Volvo utvider sitt bussprogram for Mexico. Volvo 9800 intregral i normalgulv-utgave ble lansert i 2016, nå står ny dobbeldekker for tur. Med sine 4,2 meter høyde og 2,6 meter bredde blir nok ikke denne å se på det Europeiske markedet.

Opp gjennom historien er ikke Volvo kjent for å bygge busser med to etasjer. Her i Europa har dobbeldekkere med Volvo drivlinje blitt levert fra enkelte påbyggere som Van Hool, Plaxton og Univi. Sistnevnte leverte to dobbeldekkere til Stavanger for noen år siden. Disse benyttes i dag av Boreal Travel som turistbusser opp til foten av Prekestolen.

Men i Mexico derimot, der har Volvo nå lansert en smakfull dobbeldekker med moderne linjer. Bussen er selvbærende (intregral) og har en lengde på 15 meter. Høyden er 4,2 meter og den er 2,6 meter bred. Drivlinjen er Volvos egen D13 motor som yter 500 hk. Dette er den kraftigste drivlinjen på det mexikanske markedet.

Volvo 9800 DD er også utstyrt med en rekke prevantive sikkerhetsløsninger som adaptiv cruisecontroll, filsensor, elektronisk stabilitetskontroll og aktiv bremseassistent. Høyden innvendig er 1,8 meter for begge etasjer og trappen i midten er vendt fremover for god tilgang til andre etasje.

Volvo 9800 i singeldekker ble lansert i 2016 og har til nå blitt solgt i 1055 enheter.

Selv om Volvo 9800 og 9800DD ikke kommer til det Europeiske markedet, så vil en tro at design og også erfaringene Volvo nå får på selvbærende kontruksjoner vil bli benyttet i kommende generasjoner av Europeiske modeller.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.