Meritor tar over Siemens Commercial Vehicles

Økende grad av elektrifisering av nyttekjøretøy skaper nye eierkonstellasjoner. Siste nyhet i så måte er at Meritor tar over Siemens Commercial Vehicles.

Meritor på sin side ble overtatt av Cummins tidligere i år, så både Meritor og Siemens Commercial Vehicles havner altså under Cummins-paraplyen. Årsakssammenhengen er ikke så vanskelig å få øye på. Cummins er mest kjent som en tradisjonell motorprodusent, og tradisjonelle forbrenningsmotorer kommer ikke til å ha samme dominerende stilling i fremtiden. Utviklingspengene legges nå i stadig større grad i utvikling av elektriske drivlinjer, enten batterielektriske eller ved hjelp av hydrogenforede brenselceller.

Siemens Commercial Vehicles er i dag en separate forretningsenhet under Siemens Infrastruktur som utvikler og markedsfører infrastruktur for kjøretøylading. Siemens Commercial Vehicles har i sin portefølje blant annet e-drive ELFA, som er et skalerbart program av elektriske drivlinjer for busser og lastebiler. Av bussprodusentene benytter blant annet Iveco, Irizar og VDL e-drive ELFA i dag, så Meritor/Cummins får tunge kunder med på handelen som er ventet sluttført i løpet av inneværende år.

Siemens Commercial Vehicles har rundt 200 ansatte i Tyskland, Kina og USA. Selskapet utvikler og produserer høyeffektive elektriske fremdriftssystemer med tilhørende programvare og relaterte serviceytelser. Fra Meritors side blir det uttrykt at dette er produkter som vil styrke selskapets forretningsmuligheter i det globale nyttekjøretøymarkedet.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.