Busworld Turkey åpnet i dag

Pandemien har bremset muligheten for bransjen til å møtes. Nå er heldigvis det historie og i dag åpnet Busworld Turkey dørene i Istanbul.

Det er flere år siden bransjen har kunne møtes. En rekke transportmesser ble flyttet eller kansellert. Men nå er verdens stort sett åpnet igjen og folk strømmer til bransjens samlingspunkt.

Busworld startet tidlig på 1970 tallet i byen Kortrijk i Belgia. Side da har organisasjonen utvidet med bussmesser i en rekke deler av verden. Busworld Turkey er en av de viktigste messene i og rundt midtøsten, men er også viktig for Europa. Det er mange bussprodusenter i Tyrkia som selger busser til kunder over hele Europa, også Norge.

I tillegg er det underleverandører som leverer komponenter til hele industrien. Disse er også presentert på årets messe.

Pressen fra hele Europa ser med lupe på hva som skjer hos bussbransjen nå etter pandemien og et besøk på Busworld Turkey gir en god pekepinn i hvilken retning mange velger. Spesielt inne grønn teknologi. En rekke leverandører av ulike løsninger av batterier og elektriske drivlinjer er på plass. En rekke elektriske busser vises frem. Men også busser med tradisjonell diesel drlvlinje.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.