Mercedes-Benz og Setra busser til privat importør i Danmark

Daimler Buses overdrar virksomheten i EvoBus Danmark til det store familieselskapet Ejner Hessel A/S som dermed tar over import, salg og ettermarked for Mercedes-Benz og Setra busser på det danske marked.

Også de 37 ansatte i EvoBus Danmark blir med over til Ejner Hessel A/S. Forhandlingene mellom selskapene ble sluttført i begynnelsen av september. Overdragelsen krever godkjennelse av danske konkurransemyndigheter og er forventet gjennomført i løpet av 2023.

Ejner Hessel A/S er en av Danmarks største bilforhandlere med rundt 1.400 medarbeidere og bilmerkene Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Ford og Smart i porteføljen. Selskapet ble etablert i 1968 og har i dag 27 avdelinger spredt over hele Danmark.

EvoBus GmbH er det største datterselskapet til Daimler Truck AB. – Vi er stadig på jakt etter å forbedre effektiviteten og optimere salget og ettermarkedsvirksomheten, sier Roman Biondi som er salgssjef hos Daimler Buses. – Med Ejner Hessel har vi funnet en dyktig importør for det danske markedet, og vi ser frem til et forsterket samarbeid, sier han.

EvoBus står for salget av Mercedes-Benz og Setra busser i store deler av Europa. Lokale forhold spiller imidlertid inn på noen markeder hvor det er private importører. Det gjelder blant annet Norge, Finland og noen mindre land i Europa, og nå kommer altså Danmark i samme situasjon som Norge.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.