Mer sikkerhet i Fuso Aero Star bybuss

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), et selskap eid med 89,29 prosent av Daimler Truck AG, har kommet med en enda sikrere utgave av sin Fuso Aero Star bybuss.

Det er i hovedsak to forbedringer som gjør Aero Star sikrere. Den ene er at utgaven med laventre har fått en innretning som ikke gjør det mulig å kjøre videre fra holdeplassen før frontdøren er lukket. Tilsvarende kom på bakdøren allerede i foregående modell.

Videre har bussen fått enda bedre innvendige og utvendige speil som tilfredsstiller de aller nyeste japanske kravene til sikt bakover. Fuso Aero Star har en sekssylindret dieselmotor på 270 hk, og i drivlinjen sitter det en sekstrinns automatgirkasse.

I tillegg til forbedrede speil har Fuso Aero Star også et ekstra vindu under frontruten på motsatt side av sjåføren (Japan har venstrekjøring) for å gi ekstra god nærsikt ut mot fortauet.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.