Mer elektrisk i Madrid

Det offentlige trafikkselskapet i Madrid, EMT Madrid, fortsetter å elektrifisere bussparken.

Selskapet har nylig plassert en ordre på 30 batterielektriske busser hos Irizar e-mobility. Det er fjerde gangen EMT Madrid velger elektrisk, og selskapet har nå 85 utslippsfrie Irizar-busser i flåten. Det er igjen elektriske 12-metersbusser som er valgt, hvorav de første kom på veien i 2019. Bussene vil bli utstyrt med batterier også produsert av Irizar e-mobility.

Selskapet skal også levere30 ladestasjoner fra Jema Energy, et annet selskap i Irizar-gruppen. Laderne har et 100 kW smart ladesystem som skal kunne klare å lade bussene på tre timer ved hjelp av Combo 2 ladesystem. Pantograf-lading er også tilgjengelig. Bussene vil for øvrig ha et fjernovervåknings-system utviklet av Datik, et annet selskap i Irizar-gruppen.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.