Mekles på overtid – 50 prosent mulighet for streik

Det mekles nå på overtid. Muligheten for streik er vesentlig redusert, og ligger nå på rundt 50 prosent. AFP er ikke lenger den vanskeligste saken å mekle om. Obligatorisk tjenestepensjon kan velte meklingen.

Ved midtnatt gikk fristen ut, men partene ønsket å fortsette på overtid. Nå ni timer etter er det fortsatt ikke enighet. Meklingen som har pågått siden onsdag har ikke ført helt frem, men nå er det ikke lenger AFP som kan føre til streik.

Største uenigheten er spørsmålene rundt Obligatorisk tjenestepensjon. Dette kan utløse den største streiken på 18 år.

Skulle NHO og LO komme fram til enighet om pensjon og lønn, kan det likevel bli streik dersom Fellesforbundet ikke blir enig med arbeidsgiverforeningen Norsk Industri om en ny ordlyd som sikrer utsendte arbeidere dekning av reise, kost og losji, skriver NTB.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.