Streik avverget nesten 15 timer på overtid

Det blir ingen storstreik. Partene ble enige nesten 15 timer på overtid. Og samtidig startet Nettbuss sine forhandlinger.

VG skriver at det rundt klokken 14.00 ble opplyst at partene i meklingen i privat sektor hadde fått forelagt en skisse til løsning av riksmeklingsmannen, som innebar en ramme på omtrent 2,8 prosent hvor det gis én krone i generelt tillegg og to kroner og femti øre til lavtlønte uten lokal forhandlingsrett.

– Vi har sittet sammen utover natta og fram til nå og på basis av partenes vilje til å samarbeide og lete etter løsninger, på tross av kraftig motstridende interesser, så har vi altså lykkes, sa riksmekler Nils Dalseide 15.30 i ettermiddag.

– Vi har fått på plass en tetting av hull i AFP-ordningen, vi har sikret sliterne og vi har sikret medlemmene en reallønnsøkning, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til NRK.

– Ett av kravene var også en ny, rettferdig tjenestepensjon, men her fikk ikke arbeidstakerne gjennomslag, medgir han.

Nettbussmeklingen er i gang:

Klokken 14.00 søndag startet meklingen for Nettbuss opp på Thon hotel Opera. Det kjempes om tilnærmet samme som i meklingling mellom LO og NHO. Avtalefestet pensjon (AFP), pensjon fra første kroner og økt kjøpekraft, skriver Norsk Transportarbeiderforbund på deres sider.

Blir det ikke enighet her, kan nettbussjåfører bli tatt ut i streik mandag 9. april.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.