Megaordre til VDL

Hele 40 VDL Citea SLFA Electric skal leveres til Noord-Brabant i Nederland. Provinsen skal ha en helt utslippsfri kollektivtransport innen 2025 og byen Eindhoven skal inne 2020 være fullt elektrisk.

VDL har vunnet et anbud i provinsen Noord-Brabant på 40 fullelektriske Citea SLFA Electric. Bussene skal leveres innen desember 2016 og blir første ledd i en utslippsfri region inne 2025. I byen Eindhoven skal det fra 2020 kun kjøre elektriske busser.

VDL Citea SLFA Electric er en 18.1 meter leddbuss med stor kapasitet. Bussen er designet som en Bus Rapid Transit BRT buss med rask på- og avstigning. Når leveransen er utført, vil Sørøst-Brabant være den første med en nullutslipps bussflåte i Europa. Bussene vil gå mellom Eindhoven flyplass og High Tech Campus.

I tillegg til de 40 elektriske leddbussene, er ordren også på 65 Citea SLE Euro 6. Disse bussene vil erstatte eldre busser i flåten.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.