Månedbillett til bare 49 Euro i Tyskland

Én billett gjennom hele Tyskland til bare 49 Euro i månenden? Ja, nå er det faktisk mulig. Det har vært jobbet iherdig med å få til et billettsystem hvor en kan reise med en månedsbillett i hele Tyskland. Den har vært i arbeid siden 1. januar, men nå er den her og trer i kraft 1. mai.

Årets Tyskland-billett (Deutschland-Ticket eller D-Ticket) ble lagt ut for salg 3. april og kan kjøpes pånett fra Deutsche Bahn, hos de lokale kollektivtransportoperatørene, i DB-appen og på togstasjoner. Med den kan du enkelt reise med offentlig transport for kun 49 euro per måned.

Noen begrensinger med billetten

Med billetten kan du reise med alle lokaltog, baner og busser bortsett fra fjerntogforbindelser som ICE, IC, EC eller RE.

Alle tog kan søkes på www.bahn.de, men søker du mellom større byer kan det hende at bare fjerntogene vises. Tipset er da å søke på kortere strekninger eller legge til noen stopp for å finne lokaltogene.

Billetten vil være gyldig i en kalendermåned, fra den første til den siste, og kjøpes som et abonnement. Det vil si at du kjøper samme billett automatisk hver måned. Du må skaffe deg en konto for å administrere billetten, som ligger i DB Navigator-appen. Derfra er det også mulig å kansellere billetten frem til den 10. i hver måned, for å unngå automatisk trekk av kjøp måneden etter.

49-eurobilletten er foreløpig planlagt å være i salg frem til 2025. I 2022 reiste 52 millioner reisende med forgjengeren; 9-eurobilletten.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.