MAN TGE også som minibuss

Nå kompletterer MAN Truck & Bus Norge AS med minibuss i deres bussprogram. Neste år lanseres den nye MAN TGE minibussen for levering i 2017.

For kort tid siden bekreftet MAN at de ville komme med en ny varebil, basert på den nye Volkswagen Crafter. MAN TGE blir navnet. Nå har Bussmagasinet fått det bekreftet at denne også vil komme som minibuss. Dermed blir MAN sitt bussprogram komplett.

Den nye varebilmodellen får betegnelsen MAN TGE. Den vil bli teknisk like Volkswagen Crafter og produsert sammen i en ny fabrikk som ligger i Wrzesnia, Polen. Begge merker forventer at samarbeidet vil gi strategiske fordeler i form av å kunne nå nye kundegrupper. MAN TGE introduseres saomtidig som VW Crafter på IAA 2016 i Hannover og levering starter i løpet av 2017.

– Den nye MAN TGE er posisjonert under vår lette lastebil TGL, dermed beveger vi oss inn på et nytt forretningsområde. Mange av våre kunder med lastebiler i flåten har også behov for varebiler, dermed blir MAN TGE et naturlig og smart supplement til vårt eksisterende produktsortiment. Vi kjenner våre kunders behov og de bransjer de opererer i. Vi kan dermed tilby biler og påbygg som passer inn i deres virksomhet. Den profesjonelle servicen og vårt omfattende tilbud av tjenester, godt kjent fra vår lastebilvirksomhet, vil sette standarden i dette segmentet til glede for både eksisterende og nye kunder, sier Joachim Drees, CEO MAN Truck & Bus .

Dag Brekke hos MAN Truck & Bus Norge AS skriver i en mail at det vil muligens også komme minibuss emner for lokal påbygger i tillegg til de fabrikkbygde minibussene.

Foto: Dagens Crafter (bildet) vil bli erstattet av en helt ny VW Crafter og MAN TGE i 2016. Dagens samarbeid med Mercedes-Benz vil da utgå.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.