ElectriCity gir Gøteborgs innbyggere julestemning

ElectriCity, hvor Volvo er en av hovedaktørene, følger nå opp suksessen hvor det var akustiske konserter om bord, men nå et rullende juleshow. Elbussen står selv for underholdningen i form av et lysshow akkompagnert av klassisk julemusikk på sin ferd gjennom sentrale Gøteborg.

Overraskelseskonserter i september om bord på linje 55 med Seinabo Sey og Zara Larsson ble en stor suksess med oppmerksomhet i både Sverige og internasjonalt. Hele 2,6 millioner visninger på Facebook og Youtube.

– Den forrige kampanjen med «Silent Bus Sessions» løftet fram en av de store fordelene med elektriske busser, nemlig at de er helt lydløse. Med juleunderholdningen vil vi på en lekker måte vise att elbusser gjør det mulig å erstatte byens tradisjonelle støy, men trivelig lyd, sier Helena Lind, Pr-sjef hos Volvo Bussar AB.

Julehilsningen til Gøteborgs innbyggere kan synes og høres langs linje 55, som blant annet passerer Avenyn og Østra Hamngatan. Normalt så kjører linje 55 kun på hverdager, men denne helgen så blir det gjort et unntak og bussen vil kjøre både lørdag og søndag.

– En kan se julebussen som en rullende julekort hvor vi sender en julehilsen til byens befolkning, og samtidig belyser et fremgangsrikt arbeid hvor innovasjon og holdbarhet til sammen skaper en attraktiv kollektivtransport, sier Lars Backström som er nestleder hos Västtrafik.

Se video: https://www.youtube.com/watch?v=qz-uXqfMMFo&feature=youtu.be

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.