MAN starter leveransen av TGE minibusser i Norge

MAN Truck & Bus Norge AS starter nå leveransen av MAN TGE minibusser i Norge. Den aller første er allerede levert til Vestby kommune.

MANs letteste kjøretøyserie, TGE, har fått en god mottakelse i markedet, også her i landet. Nå starter leveransen av TGE som minibuss. Den aller første minibussen er nettopp levert til Vestby kommune.

Minibussen til Vestby kommune ble levert i første halvdel av juni. Det er en TGE Intercity med 16 sitteplasser pluss sjåfør og tre rullestolplasser. Denne minibussen er nå i full drift med institusjonskjøring.

MAN har inngått et samarbeid med Altas Norge AS bygging av TGE mini-busser. I første omgang er det tatt frem to hovedvarianter av minibussene, TGE City og TGE Intercity. Begge har en lengde på knappe 7,4 meter og er utstyrt med en 2,0-liters dieselmotor på 177 hk og automatgirkasse.

TGE Intercity leveres i en rekke forskjellige versjoner med inntil 19 sitte-plasser. Bussen kan også leveres med færre seter med større seteavstand, samt færre seter i kombinasjon med inntil tre rullestolplasser. Busser med rullestolplasser leveres med innvendig eller utvendig rullestolheis bak.

TGE City leveres med 13 + 3 seter, to ståplasser og mulighet for en rullestolplass. Den fremre delen av gulvet er senket slik at rullestol eller barne-vogn kan kjøres rett inn via rampe på siden.

Bussene er i utgangspunktet meget velutstyrt, og de kan også leveres med et bredt spekter av tilleggsutstyr etter kundens ønske. MAN er kjent for høy kvalitet og sikkerhet, og det gjelder naturligvis også de nye TGE minibussene. MAN er en av verdens ledende produsenter av lastebiler til transport og distribusjon, og den nest største lastebilprodusenten i Europa. Vi har oppnådd vår posisjon gjennom innovativ tenkning og konstant utvikling av eksisterende teknologi. Samtidig har MAN lagt vekt på et fleksibelt produktprogram, som tar hensyn til både sjåfør, bileier og miljø. Over hele verden står derfor MAN i dag for lastebiler med god komfort og sikkerhet, optimal driftsøkonomi og minimal miljøbelastning.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.