Interessen for nattbuss er stor

Vys ekspressbusstilbud er blitt kraftig oppjustert. Store deler av ekspressbussene til Vy ble midlertidig innstilt som følge av korona, men nå strømmer kundene tilbake og vi er nesten tilbake med fullt rutetilbud fra 15. juni.

Fra i dag kommer nattbussene tilbake mellom Oslo og Kristiansand på VY190, hvor vi kjører dobbeltdekkere. De har avgang kl. 22:00 Oslo – Kristiansand og kl. 04:00 Kristiansand – Oslo. Vi forventer mange reisende mellom Oslo og Sørlandet i sommer.

I tillegg tilbyr vi noe helt nytt, nemlig en ny nattbussrute med dobbeltdekker fra Ålesund/Åndalsnes til Oslo med VY146 Oslo-Måløy/Ulsteinvik. Tidligere gikk nattbussen Ulsteinvik-Ørsta-Volda-Stryn-Oslo, og var ikke innom Ålesund eller Åndalsnes (nær Molde). Fra 15. juni går nattbussen Volda-Furene-Ulsteinvik-Sulesund-Moa(Ålesund)-Åndalsnes (korrespondanse med Fram fra Molde) og videre til Oslo. Det har ikke vært nattbuss fra Ålesund til Oslo siden 2012, og da var tilbudet uten dobbeltdekkere og med lengre reisetid.

Dobbeltdekkere er mer komfortable enn vanlige busser, med bedre seter, god utsikt i andre etasje og lademuligheter ved hvert sete.

Disse linjene er tilbake til det samme eller omtrent samme rutetilbudet som før korona:

  • VY1 Oslo-Notodden
  • VY3 Oslo-Sarpsborg
  • VY6 Oslo-Hvaler
  • VY123 Oslo-Elverum
  • VY146 Oslo-Måløy-Ulsteinvik
  • VY170 Oslo-Førde
  • VY190 Oslo-Kristiansand
  • VY430 Bergen-Ålesund

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.