Noen satser i et krevende marked

At turistnæringen sliter litt om dagen er vel allment kjent, noe som igjen berører turbussnæringen direkte gjennom vesentlig færre oppdrag. Da sier det seg selv at behovet for nye flotte turistbusser ikke er påtrengende akkurat nå.

Men når mange går i dvale, er det alltid noen som ser muligheter. Nettopp et slikt lite turbusselskap er det i Borkenes, et lite tettsted, noen få mil utenfor Harstad, med to dagligvareforretninger, post i butikk, bankfilial, isenkram, gatekjøkken og en foto- og blomsterforretning, akkurat tilpasset de 1463 fastboende.

30 år med Daimler produkter
Her holder Dag Johan Evensen til, som eier og driver Evensen Bussreiser AS. Inntil for få dager siden bestod bilparken i selskapet av to lekre Setra turbusser i Euro 5 utførelse. Men, det var før han nylig var på Lørenskog hos Bertel O. Steen og fikk overlevert en flunkende ny Mercedes-Benz Tourismo. En ny turbuss er alltid en stor begivenhet, og ikke minst en stor investering for kunden. Dag Johan Evensen er en rutinert kar i turbussbransjen, med rundt 30 års fartstid i eget selskap vet han selvsagt at oppdragsmengden varierer over tid, påvirket av mange ulike faktorer.

Hvorfor kjøpe ny buss nå?
Vi måtte selvsagt spørre han om hva som gjorde at han investerte i en ny flott buss i en tid hvor mange turbusselskaper har lav oppdragsmengde, og et stort antall turbiler i all hovedsak står parkert. Det har jo vært litt stille en periode, bekrefter han, men nå er det i ferd med å komme inn noen oppdrag. Det går i mye ulike lag, skole- og charterkjøring, men klart turisttrafikken er svært viktig. Spesielt Hurtigruta leverer mange turister som skal kjøres. Hurtigruta stiller strenge miljøkrav til sine leverandører, og bussene må tilfredsstille Euro 6 kravene til utslipp for å få tilgang til disse oppdragene. Og nettopp her kommer den nye Mercedes-Benz Tourismoen til Evensen inn i bildet. Den har det siste av miljøteknikk, og vil dermed være en foretrukket buss når turisttrafikken sakte, men sikkert kommer i gang igjen. Så for Evensen Bussreiser er det viktig å posisjonere seg, og å være klar til oppdrag når de utenlandske turistene kommer tilbake til Nord-Norge for å ta, fjord, fjell og fiskevær i nærmere øyesyn.