MAN og Scania kommer med e-buss i 2018

Markedet ønsker seg elektriske bybusser raskt. Derfor kommer MAN og Scania med e-buss allerede i 2018.

Over hele Europa blir det nå etterspurt elektriske bybusser. Flere og flere kommer med ryktet om full elektriske busser. Flere har allerede kommet på markedet, men andre er på vei.

Nå kommer MAN og Scania med sine e-buss. Disse slippes på markedet allerede neste år. Først vil tre byer i Europa, deriblant Hamburg teste ut bussene i 2018 før de settes i serieproduksjon fra 2019.

– Etter nøye undersøkelser hos kunder over hele Europa, så er svarene at de ønsker seg batteribusser med over-natten lading. Disse vil ha en rekkevidde på rundt 200-250 kilometer på en lading, sier Joachim Drees fra MAN. 
I tillegg jobber Volkswagen Truck & Bus som MAN og Scania er en del av, mot førerløse alternativer på bybusser. Så fremtiden er spennende og kommer fort. 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.