VW tar buss og lastebiler til nytt nivå

I dag vises fremtidens transportløsninger frem for pressen i Hamburg. VW Truck & Bus med sine ulike merker går nå til et nytt nivå.

Selvkjørende lastebiler, elektriske vare- og minibusser, LNG og CNG drivlinje er noe av det VW gruppen viser frem til pressen i dag.

De ønsker å ta oss med inn i hva de mener er nær fremtid inne ulike transport løsninger. Merkene som Scania, MAN, VW er representert med sine unike løsninger på drivlinjer.


VW E-Crafter med full elektrisk drivlinje er en spennende løsning for vare- og minibusser. Men også en full elektrisk drivlinje for buss og små lastebiler står utstilt. Vi vet at dette er like om hjørnet og MAN vil vise frem deres nye bybuss innen kort tid.


Selvkjørende lastebil til bruk i gruveområder er bare første steg for Scania inn på den fullautonome markedet. Norge har nettopp åpnet for utprøving av selvkjørende lastebiler på veistrekning i Nord Norge og inn i Finland. Og fra mars neste år blir det felttest av autonome busser i Kongsberg og Oslo, for å nevne noen av stedene dette kommer.


Biogass til bruk som drivstoff i busser er ikke noe nytt i Skandinavia, men kommer nå for fullt i resten av Europa. Derfor har MAN tatt med seg deres biogass buss til Hamburg. Lastebil på LNG drift er også på plass. Flytende gass krever annen type tanker og kan ikke lagres lenge uten å ha kjøling. Om ikke blir det til gass og forsvinner ut i atmosfæren i stedet for til bruk for fremdrift.

Senere ut over dagen blir det ulike foredrag om fremtidens ulike løsninger for transporten. Det skal også avdukes noen nyheter inne dette temaet. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.