MAN leverte 127 HVO busser til Unibuss

Unibuss valgte MAN som leverandør av 127 MAN Lion’s City HVO-busser til kjørekontraktene som omfatter områdene Vestre Aker, Nesøya og Bærum kommune.

Unibuss og MAN Truck & Bus Norge har signert kontrakt for leveranse av 127 MAN Lion’s City for å utføre oppdraget i anbudsområdet. Bussene har forskjellig størrelser og leveransen består av busser på 12 meter, 14,7 meter og leddbusser.

Alle bussene vil driftes på syntetisk biodrivstoff HVO (Hydrogenert Vegetablisk Olje). HVO er et drivstoff som utelukkende fremstilles av fornybare råvarer og gir opptil 90% mindre utslipp sammenlignet med konvensjonell diesel.

Unibuss overtok driften av de to kjørekontraktene 28. juni. Sommerruter tilsier at ikke alle busser starter opp i juni, men fra midten av august vil alle 127 HVO-bussene fra MAN trafikkere rutetraseene i Bærumsregionen.

«Vi har hatt et godt samarbeid med MAN så langt og er imponert over at leveransen har gått som planlagt til tross for nedstengte fabrikker i forbindelse med koronakrisen,» sier administrerende direktør Øystein Svendsen. «De nye bussene fra MAN som skal kjøre i Bærum har bedre kapasitet, og nytt for Bærum blir blant annet innføring av røde leddbusser. Vi ser frem til det videre samarbeidet med MAN,» sier Svendsen.

«Valget av HVO-busser for oppstarten i Bærum er nært knyttet sammen med Unibuss’ og vår oppdragsgiver Ruters klimamålsetninger. Unibuss er en aktiv pådriver for mer miljøvennlig kollektivtransport og er et av Norges mest miljøvennlige busselskap. HVO-drivstoff gir opptil 90% mindre utslipp enn konvensjonell diesel,» sier Øystein Svendsen.

Mer om bussene

71 busser MAN Lion’s City L LE, 14,7 meter buss med lavt innsteg og 49 sitteplasser.

33 busser MAN Lion’s City LE, 12 meter buss med lavt innsteg og 43 sitteplasser.

23 busser MAN Lion’s City GL, 18,75 meter leddbuss med 57 sitteplasser.

MAN er stolte og glade for at Unibuss valgte MAN-busser. Bussene er kjennetegnet med høy komfort og gode kjøreegenskaper.

For sjåførene venter en godt utformet arbeidsplass som er tilrettelagt for at sjåførene skal kunne utføre sin viktig oppgave med å transportere passasjerene på en trygg og behagelig måte.