MAN lanserer elbuss i 2020

MAN vil komme med ren batteribuss I ulike lengder fra og med tredje kvartal 2020.

For kort tid siden lanserte MAN helt ny Lion’s City med hybrid teknologi. Nå er det klart at de i løpet av to vil slippe deres elektriske versjon av bussen på det europeiske markedet.

Bussen vil først komme i 12,18 meter versjon, men allerede året etter følges den opp med en leddbuss på 18 meter.

Bussene vil lanseres med over-natten-lading, men MAN er klare på at de ønsker å tilpasse seg kundenes ønsker. Og det kan også bety at de vil komme med en eller annen form for hurtiglading, uten at de ønsker å bekrefte det.

MAN Lion’s City electric vil ha en elektrisk motor som overfører kraften til drivhjulene via en standard ZF bakaksel.

Hva type eller hvem som skal levere batteriene er enda ikke klart. Første mulighet til å se bussen blir etter all sannsynlighet på IAA nyttekjøretøymessen i Hannover i september.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.