BYD med sin største europeiske leveranse til Oslo

 Hele 42 fullelektriske ledd busser fra BYD skal settes inn i trafikk i Oslo neste år. Dette er den største enkeltordren til BYD i Europa.

BYD vil levere den største europeiske bussleveranse til Oslo neste år. Hele 42 fullelektriske 18 meter leddbusser skal settes inn i trafikk i Oslo 2019. Dette i tillegg til de to leddbussene som allerede er i trafikk i Oslo.

De 42 bussene vil bli utstyrt med pantograflading og de vil bli levert kunde i løpet av andre kvartall 2019. Dette betyr at BYD da vil ha levert totalt 44 leddbusser til Oslo.

De nye fullelektriske bussene vil erstatte dieselbusser i Oslo.

– OIver de neste ti årene har Oslo planer om å kun ha nullutslips kollektivtransport i Oslo. Og vi, sammen med BYD, gjør et stort bidrag for å gjøre denne planen til virkelighet. Vi har gode erfaringer med de to BYD-kunstene som har vært i Oslo i et halvt år, inkludert de utfordrende vintermånedene, og vi har tillit til at den nye flåtenes ytelse vil tilfredsstille våre forventninger, sier Jan Volsdal hos Nobina Norge AS.

– Vi er stolte over at Nobina har valgt nettopp oss som leverandør av leddbusser til deres ruter i Oslo. Og på den måten også kan vise frem hvor effektive BYD sine elektriske 18 meter leddbusser er. De har høy kapasitet og lang rekkevidde. Vi tilbyr våre kunder ulike ladesystemer, slik som pantograf, for at våre kunde skal kunne møte de krav som settes av oppdragsgiver, sier Isbrand Ho, sjef for BYD Europa.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.