1000 registreringer på NHO turbussapp sålangt

NHO har mottatt over 1000 registreringer på deres turbuss app til nå i sommer. Registreringen fortsetter for fult.

– Vi ønsker at sjåførene og andre interesserte laster ned app’en og registrerer nummeret på utenlandske turbiler når de har anledning til det, uttaler administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

For noen uker siden lanserte NHO Transport deres app hvor folk kan registrere utenlandske turbusser. Dette for å få et mer nøyaktig bilde av hvor mange utenlandske turbusser som kjører kabotasje i Norge.

Samtidig har de ulike etatene hatt stor fokus på nettopp turbusser i sommer. Fokus har vært på dokumenter, kjøre- og hviletid samt gyldig førerkort og ysk. Resultatet har vist at det fremdeles er enkelte som kjører ulovlig eller bryter loven.

NHO håper at deres app skal kunne gi en oversikt over hvor mange turbusser fra utlandet som opererer i Norge og ta disse tallene med seg i arbeidet videre inn mot myndigheter. Det er velkjent at det ikke finnes noe velfungerende kabotasjeregelverk for turbusser i Norge for tiden. Dette svekker mulighetene å begrense den store andelen turbusser som kommer til Norge kun for å kjøre turister i sesongen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.