Må ta nye busser ut av trafikk

Bare kort tid etter at Oslo fikk nesten 200 nye elbusser, så må enkelte tas ut av drift grunnet en merkelig feil.

For bare kort tid siden fikk Oslo 183 nye Solaris Urbino Electric. Disse batterielektriske bussene er moderne og med en rekke tekniske løsninger. Både til hjelp for passasjerene og ikke minst for føreren.

Nå har klagene rent inn til Ruter. Og klagene er av det litt mer merkelige sorten, skriver TV2.no.

Bussene er utstyrt med trådløse stoppknapper. Og enkelte av disse viser seg å ikke fungere. Hvilken og og hvor i bussen er usikkert. Så derfor har Ruter bestemt at operatøren Unibuss må ta ut buss av trafikk så fort det kommer inn en feilmelding på stoppknapp.

I følge TV2 kommer det inn to til tre klager hver eneste dag. Og mange sier de får panikk når bussen suser forbi holdeplassen uten å stoppe. Dette etter å ha trykket gjentatte ganger på stoppknappen.

Unibuss har bedt sine sjåfører følge med å sende feilrapport på hvilken knapp og hvilke buss som har feilen. Sjåføren skal da stoppe på alle holdeplasser frem til bussen kan bli erstattet med en som er i orden.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.