Lilleseth gir deg grep hele veien

Lilleseth Kjetting er spesialister på kjettinger og løfteutstyr til last, buss og traktorer. På Transport 2016 viser de frem flere nyheter.

Det er kanskje ikke helt riktig årstid å skrive om nyheter innen kjettinger, men det er nettopp nå tiden er inne for å sjekke det utstyret som ligger i bussen og invistere i nytt.

Loven er klar, det skal være med kjettinger i bussen når føret tilsier det, eller at en kan komme borti steder hvor det kan være is og snø. Og bare for få dager siden var det snødekket fjelloverganger i Norge.

Lilleseth Kjetting AS ble startet av Asbjørn Lilleseth i 1947. Han startet som smed, og på 50 tallet utviklet driften seg til produksjon av kjettinger.

I dag er Lilleseth Kjetting store på kjettinger til lastebiler, busser og ikke minst traktorer og skogsmaskiner.

For buss er modellene Superpigg og «Easy On» lettkjetting bestselgere. Lettkjettingen til Lilleseth kan også benyttes som styrekjetting og har veldig godt grep med flatbrodd og U-brodd.

Superpigg finnes i to utgaver, halvtett og supertett. Disse er veldig gode til driv i kombinasjon med lettkjetting på styrehjul.

– Vi har nå videreutviklet vår superpigg halvtett. Nå berører to tverrlenker alltid marken, mot en tidligere. Dette gir veldig godt grep, forklarer Stine B. Lilleseth som er markedssjef.

Lilleseth Kjetting sin lettkjetting med flatbrodd og U-brodd må ikke sammenlignes med mange andre lettkjettinger, da Lilleseth har unik grep og stor styrke i lenkene. De er også godkjent som kjetting i følge lovverket.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.