Lei en el-buss hos Tide

– håper på god respons fra aktører som ønsker mer bærekraftige løsninger

Som et prøveprosjekt i Bergen, tilbyr Tide Buss nå utleie av elbuss for lokal turkjøring.

– Vi har mange kunder som er opptatt av å ikke bare snakke om bærekraft og miljø, men handle og etterleve dette, og med denne elbuss-utleien ønsker vi å imøtekomme deres miljøbevissthet og -handlinger også innenfor turbussmarkedet, sier Christine F. Johannessen, kommersiell direktør i Tide Buss.

Den nye elbussen, som kan leies for kjøring lokalt i Bergen vil antakelig være den første nullutslippsbussen innen turvirksomhet i landet. Tide Buss er Norges nest største busselskap med betydelig virksomhet innen både offentlig anbudskontrakter og kommersielle ruter. Tide har allerede elbusser i drift i offentlige anbudskontrakter i Trondheim og Larvik, og er spent på å teste ut elbusser innenfor et nytt område.

– For oss er dette første skritt på veien mot en nullutslippsfremtid. Vi ønsker å være en aktør som er med på å drive markedet i en mer bærekraftig retning og flytte markedet, og vi er stolte av el tilbudet vi lanserer nå, sier Johannessen.

Hun forteller at mens det produseres og tas i bruk et betydelig antall «rutebusser» som går på elektrisitet så har utviklingen innen elektriske turbuss kommet noe kortere. Tide ønsker derimot å satse på miljøvennlige løsninger innen transport og mobilitet, og håper dette prøveprosjektet vil lykkes.

– Bussen du nå kan leie i Bergensområdet er en klasse 1 buss, som tilsvarer en «rutebuss» i komfort og kapasitet. Bussen har setekapasitet til totalt 33 passasjerer, inkludert tre klappseter, forteller Johannessen.

Bussen er videre utstyrt med rullestolrampe, setebelter og mikrofon, og passer derfor ypperlig til transfer og kortere transportoppdrag.

 Vi forventer en god rekkevidde med den batterikapasiteten denne bussen har. Dette er jo et nytt og spennende tilbud, så ser vi frem til å gjøre oss gode erfaringer knyttet til drift og rekkevidde. I første omgang satser på utleie til bedrifter, foreninger og privatpersoner i Bergensområdet, avslutter Johannessen.  

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.