Lavprisekspressen er historie

1. november var det slutt for lavprisekspressen mellom Oslo, Kristiansand og Stavanger.

Det var opprinnelig Arctic Express som i 2006 begynte med konseptet «Lavprisekspressen» mellom Oslo og Trondheim, samt Oslo og Bergen. Dette ble senere utvidet til også gjelde Oslo, Kristiansand og Stavanger. I tillegg kjørte selskapet Torpekspressen.

Senere ble rutene til Bergen og Trondheim lagt ned og det ble forsøkt med en rute til København uten stor suksess. Men ruten mellom Oslo, Kristiansand og Stavanger hadde godt belegg. Så både den og Torpekspressen ble med inn i Unibuss.

Siden har Unibuss konsentrert seg om disse to rutene med ganske god suksess. Men også andre selskapet så muligheten til å ta en del av markedet med ruter som gikk helt til Stavanger fra Oslo. Dette har over tid spist av passasjergrunnlaget til Lavprisekspressen og 1. november i år var det slutt.

Unibuss fortsetter med Torpekspressen som kjører med godt belegg mellom Oslo og Sandefjord flyplass Torp.

«Vi ønsker å informere dere om en viktig oppdatering angående vårt rutetilbud.
Fra og med 1. november 2023 vil Lavprisekspressen dessverre ikke lenger betjene ruten Oslo-Kristiansand-Stavanger.
Dette betyr at siste avgang fra Oslo vil være mandag 30. oktober 2023, med retur fra Stavanger tirsdag 31. oktober 2023.
Vi forstår at dette kan medføre ulemper for våre kunder, og vi beklager for eventuelle forstyrrelser i deres reiseplaner.
Vi ønsker samtidig å takke alle våre lojale kunder for deres støtte gjennom årene. Deres tillit har vært en hjørnestein for vår tjeneste, og vi verdsetter deres valg av Lavprisekspressen som reisepartner,» skriver Unibuss på sine sider.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.