Kontantstøtten fungerer

Onsdag leverte Rolf Lie hos Askeladden Reiser inn deres søknad på Altinn om kontantstøtte til driften deres. Bare få timer senere kom svaret. Pengene kommer innen få dager. «Kontantstøtten fungerer», sier Rolf Lie.

Bussbransjen er gjennom kanskje tidenes værste krise. Bussene står parkert, kundene uteblir mens lønninger og utgifter fremdeles løper.

Rolf Lie hos Askeladden Reiser var blant de mange som måtte parkere sine busser da krisen traff Norge i midten av mars. Kundene som ringte var ikke for å bestille transport, men for å avbestille.

Nå etter en god måned så kan mange selskaper søke om kontantstøtte fra staten. Dette gjøres via Altinn på nett og svar kommer relativt raskt. Kontantstøtten skal dekke løpende utgifter.

«Kontantstøtten fungerer», sier Rolf Lie hos Askeladden Reiser.

«I går kl 14.47 leverte jeg søknad på altinn om kontantstøtte for å kunne betale faste kostnader. Kl 17.55 fikk jeg svar om at søknaden var innvilget med et helt greit beløp som utbetales om 2-3 dager. Det er snart 6 uker siden vi sist benyttet våre 8 busser, så det har vært lite inntekter i de 6 ukene, så pengene kommer godt med. Regningene fortsetter å komme på faste utgifter, regnskap, strøm, data, telefon, forsikring, internett, kontingenter, leasing og lån», sier han og legger til at han har fått god støtte fra finansselskapene som har gått med på utsettelse av avdrag på alt fra 3 til 6 måneder.

Noen andre selskaper som Bussmagasinet har snakket med sier at utbetalingene er lave og ikke dekker alle utgiftene som løper. Men at de er optimister og håper på bedre tider. Og at bussene snart igjen kan få asfalt under hjulene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.