Kollektivtrafikkavviklingen på 17. mai i Oslo

Beregn god tid, kjøp billett på forhånd og benytt stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget hvis du skal til sentrum. Husk også familierabatten!

– Det er veldig mange som skal reise kollektivt denne dagen og vi anbefaler derfor å beregne litt ekstra god tid for å være sikker på at du rekker det du skal, sier Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter.

Nationaltheatret stasjon kan bli stengt ved trengsel

Ruter anbefaler reisende å benytte stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget i stedet for Nationaltheatret i sentrum.

Erfaringsmessig blir det mange mennesker i området rundt Nationaltheatret stasjon, hvor det er svært begrenset plass. Stasjonen kan bli stengt ved trengsel og sammen med politiet oppfordrer vi derfor reisende med T-banen og toget til å bruke stasjonene på Stortinget eller Jernbanetorget og avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret, sier Johansen.

Bussen og trikken kjører litt annerledes

De viktigste avvikene i kollektivtrafikken i Oslo skyldes at deler av sentrum er stengt fra klokken 06.00 for å gi plass til 17.mai-toget. Stortorvet åpner for normal trafikk fra klokken 14.00, resten av sentrum fra klokken 17.00, med unntak av trikken i Rosenkrantz gate som går som normalt igjen fra klokken 18.00. Det kjøres lørdagsrute fram til klokken 09.00, deretter samme kapasitet som på hverdager.

– Vær oppmerksom på at en del trikke og busslinjer får endret trasé gjennom sentrum og at enkelte holdeplasser ikke benyttes. Bruk reiseplanleggeren for å få oppdatert informasjon om rutetider og traseer for 17. mai, oppfordrer Øystein Dahl Johansen.

Kjøp billett på forhånd

Det er også lurt å kjøpe billett på forhånd. Da sparer du ombordtillegget og alle kommer raskere fram. Vi anbefaler at du kjøper billett med RuterBillett-appen da det kan bli lange køer ved billettautomatene.

– Og husk familierabatten, da kan du ta med inntil fire barn under 16 år gratis når du reiser med billett til voksenpris, sier Øystein Dahl Johansen.

T-banen

T-banen kjører lørdagsrute fram til klokken 09.00, deretter kjøres alle linjer som på hverdager fram til klokken 19.00. Benytt Stortinget T-banestasjon hvis du skal til Karl Johans gate.

Trikk

Trikken kjører lørdagsrute og får endrede trasé i sentrum i perioden fra 06.00 til 18.00. Dette gjelder linje 11, 12, 13, 17, 18 og 19. Enkelte holdeplasser i sentrum betjenes ikke. Sjekk reiseplanleggeren for detaljert og oppdatert informasjon om din linje.

Buss

Bussene i Oslo kjører lørdagsrute. Merk at nattbussene kun går natt til 17. mai og ikke natt til 18. mai.

Følgende linjer får omkjøringer og endret trasé gjennom i sentrum av Oslo: 30, 31, 32, 37, 54, 70, 71A, 74, 80E, 81A, 81B, 83, 121, 131, 143, 151, 251.

Linje 80E får ekstra avganger fra Åsbråten klokken 0735, 0805, 0835, 0905, 0935, 1005 og 1035 til Tollboden.

Enkelte holdeplasser betjenes ikke i sentrum. Benytt reiseplanleggeren for detaljert informasjon om avgangstider og hvilke holdeplasser som ikke betjenes. 

Båt

Kjører lørdagsrute 17. mai. B1 seiler via Hovedøya hele dagen. B1x og B4 innstilles.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.