Klart for Persontrafik 2022

Persontrafik 2022 er årets største messe for kollektivtrafikk. Den holdes på Stockholmsmässan i Älvsjö fra 25. til 27. oktober. Messen dekker alt innenfor buss, taxi, skoletransport og tilhørende tjenester.

Messen har et bredt spekter av utstillere som spenner fra bussprodusenter til komponentleverandører. På bussiden stiller det meste av leverandører på det svenske markedet. Blant nye utstillere finner man nederlandske Ebusco og kinesiske Golde Dragon og Yutong.

Omfattende konferanse- og seminarprogram

Konferanse- og seminarprogrammet er svært omfattende og med stor bredde. Her kan man også få et blikk ut i den store verden. En av foredragsholderne er Joseph Nugent som er sikkerhetsansvarlig for New York City Transit. Han vil blant annet vise til erfaringer med sikkerhetsarbeidet for tunnelbane og busser i verdensbyen.

En nyhet av året er at man også kan delta på to anleggsbesøk. Det ene er på SLs nye og meget moderne bussdepot i Tomteboda. Det andre er i Barkarbystaden hvor man an se både BRT-løsninger og selvkjørende busstrafikk.

Å besøke selve utstillingen er gratis, men det forutsetter at besøkende forhåndsregistrerer seg på hjemmesiden til Persontrafikk. Man kommer dit ved å følge denne lenken.

Konferansedeltakere må imidlertid betale en avgift.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.