Kjørte med annen manns sjåførkort

Onsdag ble en polsk bussjåfør anmeldt for å ha kjørt på en annens sjåførkort, uten bombrikke og brudd på kjøre/hviletiden.

Sommersesongen er i gang og da blir det fort lange dager og uker med busskjøring. Noen velger å bryte loven, slik som en polsk bussjåfør gjorde da han onsdag ble stanset under en kontroll på Jessheim i Akershus.

Sjåføren trodde han kunne kjøre ubegrenset bare han benyttet en annen manns sjåførkort. Dette ble oppdaget, og i tillegg hadde han ikke bombrikke eller tatt døgnhvilen.

Resultatet ble anmeldelse på kjøre og hviletidsreglene, bruk av ulovlig sjåførkort og manglende bombrikke. I tillegg ble det pålagt en hvil på sjåføren.

Foto: Illustrasjonsbilde (har ikke noe med saken å gjøre).

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.