Kjører på feil side av rundkjøring med rutebuss

Selger Kawa Ihsan fra Bærums Verk i Akershus fikk seg litt av et sjokk da han onsdag ettermiddag ble forbikjørt av en rutebuss. Men sjokket ble størst da han oppdaget at bussjåføren på linje 210 tok feil side av rundkjøringen og inn i den uoversiktlige tunnelen i motsatt kjørebane, nær ved å kollidere med møtende kjøretøy.

– Bussen kjører på venstre side av veien og feil side av rundkjøringen, sier det sjokkerte øyenvitne som onsdag ettermiddag filmet den ville forbikjøringen med rutebuss i nærheten av Sandvika i Bærum.

Buss linje 210 kjører mellom Bykrysset i Lommedalen til Sandvika via Kolsås T-banestasjon. Onsdag ettermiddag oppdagen selger Kawa Ihsan fra Bærums Verk at rutebussen var på vei forbi han. Han valgte å ta frem mobilkamera og filme den ville forbikjøringen.

Rutebussen tar forbi på venstre side og havner dermed på feil side av rundtkjøringen før den kjører inn i tunnelløpet i feil kjørebane. Her er bussen nær ved å frontkollidere med en kassebil.

– Helt uakseptabelt!
– Kjøringen som vi ser i filmen er helt uakseptabelt, sier Per Nilsen, regionsdirektør hos Nettbuss.

– Vi har nettopp sett filmen, og kan bekrefte at dette er vår buss. Vedkommende sjåfør var ferdig med skiftet sitt sent i natt, så vi har foreløpig ikke klar å komme i kontant med sjåføren, sier Nilsen videre. Nilsen legger til at saken vil bli fulgt opp så raskt som mulig i dag.

– Saken vil bli behandlet som en personalsak med utgangspunkt i den kjøringen som er filmet.

Bryter loven og utsetter andre for fare
Bussjåføren bryter i videoen en rekke vegtrafikklover, som f.eks. paragraf 3 i vegtrafikkloven som lyder: Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

https://www.facebook.com/kawa.isan.56/posts/1432290490166121

 

Foto: Kawa Ihsan/privat

 

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.