Kjør standsmessig på flyplassen

13A79Nå kan de reisende på flyplassen i Zurich kjøre standsmessig. De kan nyte komforten i en splitter ny Setra S415GT-HD når de skal besøke hovedflyplassen.

Bussen tar enten 49 passasjerer eller hele 16 rullestolbrukere og er stasjonert på flyplassen i Zurich. Den skal i all hovedsak benyttes til å frakte besøkende rundt på flyplassen, men ved kanselering av fly til nære flyplasser, så vil den også benyttes til å frakte passasjerene til riktig destinasjon.

Gulvet om bord i den spesialbygde Setra bussen er flatt og har gjennomgående skinner i hele bussen. Like bak forhjulet så sitter en rullestolheis som kan løfte inn eller ut rullestolene ved behov. Stolene kan enkelt tas ut og gir dermed plass til 16 rullestoler ved behov.

Innvendig er bussen utstyrt med flatskjermer som viser panoramabilde av veien fremfor bussen eller film. Den har også LED leselys over alle sitteplassene. Bussen har også det nyeste av adaptiv sikkerhetsdetaljer som Aktiv Bremse Assistent ABA som blir påkrevd i alle nye kjøretøy over 3500 kg levert fra og med 2018. Den har også sikkerhetssone i fronten for best mulig trygghet for sjåfør og passasjer.

Flyplassen valgte Setra etter nøye vurdering av pris og kvalitet. – Vi vil ha glede av den nye Setraen i lang tid. Vi hadde hovedfokus på forholdet mellom pris og kvalitet, sier en talsmann for flyplassen i Zurich.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.