Kanskje verdens råeste minibuss

Páll Halldór Halldórsson, eller Rally Palli som han oftest blir kalt, er en tidligere rallyfører som nå livnærer seg på å både bygge ekstreme minibusser og frakte turister rundt om på island. Både på og av veien, sommer som vinter.

Bussmagasinet besøkte Island og fikk møte Rally Palli en varm sommerdag. Ikke viste vi at han nettopp hadde bygget ferdig en av verdens råeste minibusser. En kloning mellom Mercedes-Benz Sprinter og Ford F450 pick-up.

«Alt over hjulene er en Mercedes-Benz Sprinter 519 minibuss, mens alt under er hentet fra Ford F350 og F450. I tillegg er det luftfjering bak som kommer fra lastebil», forteller Rally Palli som er både eier og byggherre av den ultimate off-road minibussen.

Han har bygget nærmere 50 minibusser de siste årene. Men det hele startet da han ønsket å bygge seg en campingbil med 4×4 og god bakkeklaring. Og når turistene trengte å oppleve steder hvor ingen andre var, så fikk han ideen med å bygge minibusser som tar de frem der ingen skulle tro at noen kunne kjøre.

Se filmen om Rally Palli her:

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.