Kaller inn til ekstraordinært møte

Unibuss AS kan gå konkurs, melder selskapet selv. Det kan bety at største delen av bussene i hovedstaden kan bli parkert om ikke politikere har en løsning. Nå har Sirin Stav fra MDG sammen med Arbeiderpartiet og SV stilt krav om at samferdselsbyråd Marit Vea fra Venstre kaller inn til et ekstraordinært møte for å svare på situasjonen.

Mulige bøter som forfaller fra Ruter AS og en pengekrav fra MAN Truck & Bus Norge AS kan velte hele Unibuss AS. Og dette kan igjen gi et busskaos uten like i Oslo.

Dette vil politikerene gjøre hva de kan for å unngå. Sirin Stav fra MDG har sammen med Arbeiderpartiet og SV stilt krav om et ekstra ordinært møte med samferdselsbyråd Marit Vea fra Venstre. Dette for å se hvordan de eventuelt kan unngå et totalt kollaps av kollektivsystemet i hovedstaden.

– Dette er et møte jeg også ønsker, for å gi bystyret oppdatert informasjon om situasjonen for kollektivtrafikken, sier Vea til VG.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.