JVB Tur med nye busser i nye farger

JVB Tur har fått levert tre nye Scania Touring HD turbusser. De nye bussene er de første med JVBs nye fargeskjema.

Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) har vært en trofast Scania-kunde helt siden 1948. De tre nye bussene er de første av seks fra Scania i år. De skal gå i turkjøring, mens de neste tre skal brukes på selskapets ekspressruter.

De tre nye turbussene er optimalisert for JVB. De er av de første fra Scania med lengde på13,3 meter og tre aksler. Dermed er de innenfor maksimallengden for blant annet Trollstigen.

Stor bagasjekapasitet

Bussene er bygd på Scanias K-chassis og er de første i Scania Touring-serien på 13,3 meter med bakdør bak tredje aksel levert i Norge. Toalettet er plassert helt bak i bussen over motoren. Konstruksjonen gir veldig god bagasjekapasitet.

De tre nye turbussene er identiske og har 52 seter i tillegg til sjåfør og guide. Selv om selskapet har sin hovedbase på Fagernes, skal de nye bussene stasjoneres ved avdelingene på Lillehammer, Hamar og Oslo. I gjennomsnitt går turbussene til JVB rundt 70.000 kilometer i året.

Nytt fargeskjema

– Vi har vært godt fornøyde med de Scania-bussene vi har hatt. De har vært stabile og gode å kjøre og med god totaløkonomi, sier Helge Kvame, administrerende direktør i JVB.

De tre nye bussene er identiske og har Scanias 13-liters motor med 450 hk. Under pandemien gjorde JVB en stor jobb på å redesigne sin grafiske profil. Selskapet gikk fra å ha hvite busser hvor nedre del var blå og med en rød stripe til helblå busser med lys blå og hvit dekor.

Tre nye ekspressbusser kommer

Ved siden av turbussene har JVB også 10 busser som brukes på ekspressbussrutene selskapet kjører fra Beitostølen og Årdal til Oslo. Disse rutene feirer neste år 40-årsjubileum. Tre av disse bussene skal byttes senere i år.

Akkurat som de nye turbussene er også disse bygget på Scania Touring HD-chassiset. De får en lengde på 13,7 meter og 50 passasjerseter. De får den største 13-liters motoren med 500 hk.

JVB har fått nytt fargeskjema.
Det går an å trives på denne førerplassen.
Scanias busselger Tore Aasgaard (til venstre) kunne overrekke en blomst sammen med de tre nye bussene til administrerende direktør i JVB, Helge Kvame.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.