Metallica rocker rundt i Iveco buss

Iveco Bus vil tilby en bærekraftig flåte for å levere en mannskapstransport til konsertarenaer gjennom hele den europeiske etappen av Metallica M72 Tour. To eDaily elektriske minibusser og en EVADYS buss med siste generasjons motor som er kompatibel med XTL alternativt drivstoff vil sikre at personalet reiser bærekraftig og komfortabelt.

Nothing else matters synger gutta i Metallica. De ønsker å leve livet fult ut, men når det kommer til miljø, så velger Metallica å kjøre bærekraftig på deres M72 turne i Eruopa. Og det i busser fra Iveco Bus. Og for dere som lurer, ja, de kommer også til Norge.

«Metallicas M72-tur passer perfekt for Iveco Bus, en pioner og ekspert innen alternative energikjøretøyer,» sier Domenico Nucera, president for Bus Business Unit i Iveco Group.

«Denne turen, organisert på miljømessig bærekraft og sosialt ansvar prinsipper og tiltrekke en bred internasjonal publikum, er en perfekt plattform for å vise frem vår portefølje av bærekraftige løsninger som passer for alle oppdrag. Våre kjøretøy med lav miljøpåvirkning på turen viser at vi kan møte forskjellige krav samtidig som naturressurser, miljø og folkehelse respekteres.»

Den bærekraftige IVECO BUS-flåten som vil bli brukt av bandets mannskap under deres Europa-turné vil bestå av to eDaily elektriske minibusser og en EVADYS-buss. For anledningen et spesielt livhenter inspirasjon fra fargene på Metallicas 72 Seasons-album ble designet av Centro Stile fra Iveco Group.

Bussene som brukes i turneen er to Iveco eDaily med tre batteripakker på hele 111kWh som gir en rekkevidde på 200 kilometer. Den kan lades på ladestasjoner langs veien og klarer opp til 80 kW. Bussene er godt utstyrt og med komfortable seter.

De har også med seg en Iveco Evadys 13 meter turbuss med plass til 63 passasjerer. Bussen har USB ladere for mobiltelefoner og pc. Bussen har en Cursor 9 XTL motor på 400 hk og som tilfredstiller Euro 6 krav til utslipp. Den har også 12 kubikk med bagasjeplass og er utstyrt med en rekke sikkerhetssystemer for en trygg og sikker reise.

Turneen går innom ni forskjellige byer mellom 24. mai til 14. juli. Helsinki, Købehavn og Oslo er noen av byene bandet skal besøke i denne perioden.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.