JVB tar i bruk de første Scania Interlink HD

De første Scania Interlink HD rulle nå ut fra fabrikken. De første skal inne kort tid inn i trafikk for selskapet JVB.

Nye Scania Interlink HD blir produsert ved fabrikken i Lathi i Finnland. Bussen er basert på suksessen Scania Omniexpress 360, men der stanser også alle likheter. Siderutene er høyere og bussen har fått en kraftigere, men samtidig lettere karosseri som tilfredstiller de nye veltekravene R66.02.

seterSiderutene går nå ti centimeter lavere ned på sidene og gir en mer turbusskomfort for de reisende. Midtgangen er løftet noe opp og gir levere steg inn til seteradene.

Kundene kan velge i en rekke lengevarianter. Fra 11 til 15 meter, hvor 13.2 meter er lengste alternativ i to-akslet versjon.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.